2 Icon 6A840185-0766-4EA7-A0F1-D354DB1A63C1@3x calendar B4F93828-96F8-4437-8CF6-80599DC64A39@3x Icons/32x32/Checkmark-circle-2 Icons/24x24/Down Icons/24x24/Left Icons/24x24/Right Icons/24x24/Up Icons/32x32/Euro 06. Icons / Hide-password 2C590C06-90E1-4A9B-92FB-4E0AAFECDDFE@3x Icons/32x32/Gauge Icons/32x32/Leaf Loep 73D37533-9543-40A2-B01F-747B439E090F PVpaneel 1537E9F1-32E4-40F1-A0CF-C6E137D84DFB@3x reacties 84F88D51-93B4-4DBF-A66C-67FFCA35A637@3x A48A0A54-2715-43CE-8952-A3CB33BD32BB@3x Icons/32x32/Toon ToonApp YouTube-icon-dark Icons/32x32/Checkmark-circle-2 Icons/32x32/Euro Icons/32x32/Gauge Icons/32x32/Leaf Icons/32x32/Toon Icons/24x24/Down Icons/24x24/Left Icons/24x24/Right Icons/24x24/Up Icons/24x24/Up
Mercedes-Benz en Eneco kondigen Benelux-samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen

Mercedes-Benz en Eneco kondigen Benelux-samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen

Brussel & Nieuwegein. Mercedes-Benz Belgium Luxembourg & Nederland en Eneco gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen om klanten te ondersteunen bij een zorgeloze omschakeling naar elektrisch rijden. Op deze manier hebben zowel zakelijke rijders als privéklanten de mogelijkheid om bij aanschaf van hun elektrische of geëlektrificeerde Mercedes-Benz te kiezen voor een wallbox-installatie van Eneco.

Om de klant te ondersteunen en moeiteloos te laten omschakelen naar elektrisch rijden, werken Mercedes-Benz en Eneco samen bij het bieden van slimme laadoplossingen. Op deze manier kunnen klanten van Mercedes-Benz alle voordelen van elektrisch rijden ervaren zonder complexiteit. Via een eenvoudig proces - en door middel van één klik – kan de Mercedes-Benz dealer voor de klant een nieuwe laadinfrastructuur aanvragen en de installatie ervan in gang zetten. Groen laden en rijden is hierdoor eenvoudig te realiseren en maakt de overstap voor de klant zeer eenvoudig.

“We zijn zeer verheugd over het partnership met Mercedes-Benz”, aldus Leonie Baneke, CEO Eneco eMobility. “Dit stelt ons in staat om, samen met een pionier in elektrisch rijden, klanten een probleemloze transitie te bieden richting duurzame mobiliteit.”

Claire D’Haese, Manager Online to Offline Operations van Mercedes-Benz Belgium Luxemburg en Mercedes-Benz Nederland over de samenwerking:

“Met Eneco hebben wij een betrouwbare partner gevonden voor het aanbieden van laadoplossingen. Eneco heeft, net als Mercedes-Benz, duidelijke ambities als het gaat om een duurzame toekomst en helpt ons om de klant volledig te ontzorgen bij de overstap naar elektrisch rijden.”

Met de wallbox-installatie door Eneco wordt het thuis opladen van de auto volledig ontzorgd: van het eerste advies over de laadoplossing tot de fysieke installatie en het uiteindelijke gebruik. Elke wallbox-installatie beschikt over een driefasig laadpunt, driefasige bekabeling, een datakabel en een laadpas om slim te kunnen laden. Future-proof, want als de laadbehoefte van de klant in de toekomst verandert, zijn er geen ingrijpende wijzigingen in de infrastructuur meer nodig.

Bovendien stelt Eneco de SlimLaden-app ter beschikking van nieuwe EV-rijders. De Eneco SlimLaden-app geeft de gebruiker inzicht in de voordeligste momenten op de dag om te laden. Als de thuisenergie van zonnepanelen komt, is het ook mogelijk om te laden met energie van de eigen zonnepanelen. Op deze manier kan de klant altijd duurzaam en voordelig laden.

Zodra de klant onderweg is, biedt de Mercedes me app uitkomst: hier is alle informatie over de status van de accu, de laadmogelijkheden in de buurt en plug & charge te vinden. Bovendien is de Mercedes me Eco Coach app beschikbaar als een personal trainer die de bestuurder helpt nog efficiënter met zijn elektrische auto te rijden en te laden.

Ambition 2039

De ambitie van Mercedes-Benz op het vlak van duurzaamheid is duidelijk: de doelstelling is om vanaf 2039 een productgamma aan te bieden dat in de hele waardeketen en levenscyclus een CO2-neutrale balans heeft. Daarbij wordt rekening gehouden met de volledige waardeketen: van ontwikkeling tot toeleveranciers, de eigen productie, de elektrificatie van producten, hernieuwbare energiebronnen in de gebruiksfase van elektrische voertuigen en de recycling van voertuigen om de kringloop te sluiten. Tegen het einde van het decennium wil Mercedes-Benz overal waar de marktomstandigheden het toelaten volledig elektrische modellen aanbieden. Eneco - dat met zijn One Planet Plan een duidelijke ambitie heeft gezet om tegen 2035 klimaatneutraal te zijn - ondersteunt Mercedes-Benz om de toekomst van duurzame mobiliteit verder vorm te geven.

Eneco One Planet Plan

Eneco heeft de ambitie om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Niet alleen in de eigen operaties, maar ook in de energie die geleverd wordt aan klanten. Door de capaciteit van zonne- en windenergie nog verder uit te bouwen en niet alleen de particuliere, maar ook de zakelijke klanten in 2030 100% groene stroom te leveren, ​ door bestaande flexibele capaciteit CO2-vrij te maken en door vol in te zetten op het verduurzamen van de warmtelevering aan de klanten, is Eneco volop in beweging om dit doel te realiseren.

 

Contactinformatie:

Lydia Altena, +31 (0)6-23936565, ​ lydia.altena@mercedes-benz.com

Meer informatie over Mercedes-Benz vindt u op:

https://media.mercedes-benz.nl

www.facebook.com/mercedesbenz.nl

http://twitter.com/mercedesbenz_nl

http://instagram.com/mercedesbenz_nl/

http://youtube.com/MercedesBenzCars

http://mb4.me/MB_Pinterest

Over Mercedes-Benz AG

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer circa 172.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuig gerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2021 werden circa 1,9 miljoen personenwagens en bijna 386.200 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Mercedes-Benz Group. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.

Over Eneco

Eneco is een internationaal energiebedrijf dat zich inzet voor het versnellen van de energietransitie. Vanuit ons One Planet Plan hebben wij de ambitie om al in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn voor ons energiegebruik en dat van onze klanten. We focussen hierbij op drie klimaatacties: klanten helpen verduurzamen, meer duurzame energie opwekken en balanceren en optimaliseren van het energiesysteem. Wij investeren in duurzame productiemiddelen, de mogelijkheden van energieopslag en slimme energieoplossingen voor consument en bedrijf. Samen werken wij aan duurzame energie van iedereen. www.eneco.be

 

Persberichten