Recordmaand voor windproductie: dubbel zoveel als verwacht

728.000 gezinnen profiteren van groene stroom

De maand februari is een absolute topmaand geweest voor de windturbines van Eneco. Nog nooit hebben ze zoveel groene stroom geproduceerd als afgelopen maand februari. Dat blijkt uit analyse van de recentste cijfers. De twee officiële stormen, Ciara en Dennis, zorgden voor recordcijfers. Ook tijdens het derde weekend van februari was er erg veel wind.

Het begon nochtans niet zo goed. De laatste dagen van januari en de eerste dagen van februari waren uitzonderlijk windstil. Oorzaak was een extreem hogedrukgebied dat boven onze contreien kampeerde. Maar de 2 stormen, Ciara en Dennis, hebben de windproductie een enorme boost gegeven. 

Dat ziet Eneco duidelijk in de cijfers. De energieproducent telt op land en op zee in totaal 107 windturbines. Die zijn samen goed voor een geïnstalleerd vermogen van 578 megawatt. Door het grote aantal dagen in februari met heel sterke wind produceerden die 255 gigawattuur aan groene stroom. Dubbel zoveel dan Eneco verwacht had. Dat betekent dat ruim 728.000 huishoudens van stroom zijn voorzien tijdens die periode.

"We zijn verheugd dat we deze cijfers kunnen aankondigen. Windenergie heeft wel degelijk veel potentieel in zich om de transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen te ondersteunen. De sterke wind heeft ons wel degelijk geholpen, maar de recordopbrengst is ook te verklaren omdat windpark Norther - waarvan Eneco een kwart in handen heeft - in februari van vorig jaar nog niet helemaal operationeel was." 

Pieter Verlinden, Head Sourcing & Pricing

Contacteer ons
Mark Van Hamme Eneco België
Pieter Verlinden Head sourcing & pricing
Mark Van Hamme Eneco België
Pieter Verlinden Head sourcing & pricing
Over Eneco

Eneco België is een duurzame energie-onderneming die zich richt op de productie en de levering van gas en elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Eneco is een toonaangevende speler in de levering en productie van hernieuwbare energie en een van de grootste spelers in de windsector met meer dan 1.000 MW hernieuwbare productiecapaciteit in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Eneco is reeds sinds 2011 actief op de Belgische consumentenmarkt en heeft de ambitie om 100% duurzame energie te leveren die opgewekt is op Belgische bodem via 107 windturbines en nu al meer dan 330.000 zonnepanelen. Het bedrijf heeft ook een participatie binnen Norther, het grootste windpark voor de Belgische kust. In totaal levert Eneco België al groene stroom en gas aan meer dan 1 miljoen residentiële aansluitingen en 55.000 zakelijke aansluitingen. Eneco biedt grote en betrouwbare investeringsopportuniteiten voor burgers en voor de lokale gemeenschap dankzij diverse investeringsprogramma’s dat het heeft lopen. Dit gaat van crowdfunding, obligaties en directe participatie via coöperatieven. Eneco zet in op een Nieuwe – volledig duurzame – Wereld en gaat daarbij verder dan het opwekken en verdelen van duurzame stroom. Het bedrijf zet ook in op energie-efficiëntie via isolatieprojecten, zonnepanelen, energie-opslag, elektrische laadpalen en andere innovatieve producten en diensten. Eneco België werkt met meer dan 300 medewerkers en is gevestigd in Mechelen, Gent en Waver.

Meer info op www.eneco.be

Eneco
Battelsesteenweg 455i
2800 Mechelen