Aanpak coronavirus bij Eneco

Aanpak coronavirus bij Eneco

02-04-2020. Het zijn ongeziene tijden: het coronavirus heeft wereldwijd een immense impact op onze samenleving. Scholen, restaurants, cafés, bioscopen, sportcentra, ...bijna alles blijft gesloten. Meer mensen dan ooit werken van thuis als ze dat kunnen. 

Ook Eneco Belgium heeft een aantal maatregelen genomen in de hoop om erger te voorkomen. Onze eerste prioriteit is en blijft de gezondheid van iedereen. We blijven trouwens permanent in contact met alle beleidsniveaus om voor iedereen de beste oplossingen te voorzien.

We zitten in een uitzonderlijke situatie waardoor we ons als bedrijf zo flexibel mogelijk willen opstellen, zowel voor onze medewerkers, voor onze klanten als voor onze partners waar we mee samenwerken. De maatregelen gelden voorlopig tot en met zondag 19 april. Samen zullen we ervoor zorgen dat we deze moeilijke periode op de best mogelijke manier overbruggen.

Voor onze medewerkers:

Voor onze medewerkers hebben we beslist - nu de scholen enkel opvang voorzien - dat ze mogen thuiswerken in aanwezigheid van hun kinderen. Het is ook toegestaan dat ze flexibele uren werken en pauzeren, zodat ze aandacht kunnen geven aan de kinderen als dat nodig is. Voor medewerkers die op locatie moeten werken of veel onderweg zijn en daardoor niet kunnen thuis zijn voor hun kinderen, zoeken we een geschikte oplossing.

De bestaande maatregelen (zoals extra handhygiëne, geen fysieke meetings, etc.) blijven uiteraard van kracht. We hebben daarvoor een speciale coronapagina op ons intranet met meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen. 

 Voor onze klanten: 

We blijven voor onze klanten bereikbaar via telefoon, chat of e-mail. We doen er alles aan om de continuïteit van onze dienstverlening te garanderen. Helaas kunnen onze klanten voorlopig niet meer terecht in ons hoofdkantoor in Mechelen. We drukken onze klanten op het hart: de levering van elektriciteit en aardgas komt op geen enkel moment in gevaar.

Je vindt een overzicht van alle maatregelen en een Q&A op onze speciale webpagina:

https://www.eneco.be/nl/corona

Meteropname:

In navolging van het advies van de verschillende overheden is beslist dat meteropnemers tot nader order geen huis-aan-huis bezoeken meer zullen uitvoeren. Dit geldt zowel voor de reguliere meteropname als voor regularisatiebezoeken. De kwaliteit van onze dienstverlening kan mede door deze maatregel minder zijn dan u normaal van ons gewend bent. Vermoedelijk zullen er meer schattingen zijn en kan de doorlooptijd van bepaalde processen langer zijn. Wij vragen uw begrip voor deze situatie en zullen u ervan op de hoogte brengen indien onze normale werking weer wordt voortgezet. 

Verkopen buiten de onderneming:

In het licht van de steeds dwingendere en meer verstrekkende maatregelen en adviezen zien wij ons genoodzaakt om per direct al onze verkopen buiten de onderneming in heel België stil te leggen, en dit tot nader order. Hiermee beperken wij de besmettingskans voor mensen die namens Eneco werken, of kwetsbare personen die vanuit Eneco thuis benaderd worden.

Mogen mobiele vertegenwoordigers zich blijven verplaatsen en werken gezien werk op afstand in hun geval niet doenbaar is? Nee, deze mensen mogen hun activiteiten niet voortzetten.

We vragen aan iedereen om bovenstaande maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. We hopen met zijn allen dat deze toestand zich snel regulariseert.

We willen iedereen dan ook voortdurend op de hoogte houden van de situatie middels deze pagina en bericht. 

Jean-Jacques Delmée, CEO Eneco België:  “Elektriciteit en gas zijn onontbeerlijk in ons dagelijks leven. Het is onze plicht om erop toe te zien dat zowel gezinnen als bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken om onze producten en diensten te kunnen blijven gebruiken. Onze mensen stellen dan ook alles in het werk om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Samen kunnen we deze nieuwe wereld aan.”

Eneco wenst u veilige omstandigheden en een goede gezondheid.  

 

Over Eneco

Eneco België is een duurzame energie-onderneming die zich richt op de productie en de levering van gas en elektriciteit uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Eneco is een toonaangevende speler in de levering en productie van hernieuwbare energie en een van de grootste spelers in de windsector met meer dan 1.000 MW hernieuwbare productiecapaciteit in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Eneco is reeds sinds 2011 actief op de Belgische consumentenmarkt en heeft de ambitie om 100% duurzame energie te leveren die opgewekt is op Belgische bodem via 107 windturbines en nu al meer dan 330.000 zonnepanelen. Het bedrijf heeft ook een participatie binnen Norther, het grootste windpark voor de Belgische kust. In totaal levert Eneco België al groene stroom en gas aan meer dan 1 miljoen residentiële aansluitingen en 55.000 zakelijke aansluitingen. Eneco biedt grote en betrouwbare investeringsopportuniteiten voor burgers en voor de lokale gemeenschap dankzij diverse investeringsprogramma’s dat het heeft lopen. Dit gaat van crowdfunding, obligaties en directe participatie via coöperatieven. Eneco zet in op een Nieuwe – volledig duurzame – Wereld en gaat daarbij verder dan het opwekken en verdelen van duurzame stroom. Het bedrijf zet ook in op energie-efficiëntie via isolatieprojecten, zonnepanelen, energie-opslag, elektrische laadpalen en andere innovatieve producten en diensten. Eneco België werkt met meer dan 300 medewerkers en is gevestigd in Mechelen, Gent en Waver.

Meer info op www.eneco.be

Eneco
Battelsesteenweg 455i
2800 Mechelen