Greenpeace geeft opnieuw hoge score aan Eneco voor groene stroom van bij ons
Eneco heeft kennis genomen van de recentste rangschikking van de Belgische groene-stroomleveranciers die Greenpeace jaarlijks publiceert. Hieruit blijkt dat Eneco de hoogste score behaalt van alle niet-coöperatieve aanbieders van groene stroom die zowel leveren in Vlaanderen als Wallonië.
Greenpeace publiceerde zijn nieuwe rangschikking van de Belgische groene-stroomleveranciers en evalueert hiermee het daadwerkelijke duurzame karakter van de spelers op de energiemarkt. Niet alle groene stroom blijkt namelijk ook even duurzaam te zijn.
Dankzij belangrijke lokale investeringen in de Belgische duurzame economie behaalt Eneco met 16/20 de hoogste score van alle niet coöperatieve aanbieders in het Greenpeace klassement 2014. Eneco wekt dankzij 75 Belgische windmolens en meer dan 125.000 zonnepanelen niet enkel groene stroom van bij ons op, maar draagt ook actief bij aan de ontwikkeling van innovatieve technologieën en gespecialiseerde knowhow in België.
Vanaf het eerste leveringsjaar op de particuliere markt behaalde Eneco al een hoge score (17/20) in de Greenpeace ranking van 2012. De nieuwe rangschikking is gebaseerd op leverings- en productiegegevens uit 2013, een jaar waarin Eneco een zeer sterke groei kende en tijdelijk beroep moest doen op externe groene stroombronnen, hetgeen de kleine daling van 1 punt verklaart. Op dit moment levert Eneco 100% Belgische groene stroom ‘van bij ons’ aan alle particuliere klanten.
Christophe Degrez, CEO Eneco Belgium: “Ook voor de komende jaren blijft Eneco ambitieus. Om in de volgende jaren haar groeiende klantenbestand te kunnen blijven voorzien van volledig lokaal geproduceerde groene stroom, wordt er verder geïnvesteerd in 100% duurzame lokale energiebronnen. Deze doorgedreven en volgehouden investeringspolitiek is voor Greenpeace het belangrijkste bewijs van de reële duurzaamheid van Eneco en het groene karakter van de stroom waarvoor onze klanten kiezen. Onze lopende en geplande investeringen van bijna 2.000 MW productiecapaciteit zijn volledig gericht op wind- en zonne-energie (1.963 MW). Ter vergelijking: dit komt overeen met de productiecapaciteit van de kernreactoren Tihange I en II samen (1.970 MW).”